Filters
Zoom in
Zoom uit
Info
Open kaart

Slimme reisplanners

Er zijn steeds meer websites en apps die helpen om je reis slim te plannen. Het meest bekend zijn 9292, voor het openbaar vervoer en de reisplanner van NS voor de trein. Ook diverse lokale en regionale vervoerbedrijven hebben eigen planners op hun website en of apps.

Maar er zijn nu ook planners die verschillende soorten vervoer in één reisadvies vergelijken. Deze reisplanners kijken naar zowel auto, ov en fiets en laten zien wat de slimste of snelste combinatie van vervoersmiddelen is. GoAbout en de Brabant OV app (die overigens voor heel Nederland te gebruiken is) zijn voorbeelden van dit soort totaalplanners.

9292 OV
9292 geeft actuele reisadviezen voor het openbaar vervoer. Naast een reisadvies kun je ook informatie vinden over de beschikbare kaartsoorten en tarieven en de faciliteiten op een station of halte. Te vinden op 9292.nl en als app beschikbaar.

NS-reisplanner
NS Reispanner is te vinden op ns.nl. Deze planner is er ook als app: Reisplanner Xtra. Deze app biedt ook actuele reisinformatie van alle stations.

GoAbout
GoAbout biedt een multi-modale reisplanner met een actueel overzicht van alle reis-alternatieven van deur-tot-deur. Met een persoonlijk profiel kan de gebruiker kiezen welke vervoermiddelen worden getoond in de reisadviezen. GoAbout.com

Brabant OV
De Brabant OV App is een multi-modale reisplanner met een actueel overzicht van alle reis-alternatieven van deur-tot-deur. De reisadviezen zijn niet tot Brabant beperkt, maar kunnen voor heel Nederlnad worden opgevraagd. De app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Youpsa
Youpsa (your perfect spot advisor) bestaat inmiddels 3 jaar en heeft inmiddels 1200 locaties waar men kan meeten in Nederland. Inmiddels zijn ze bezig om uit te breiden in België. Op basis van de vertrekpunten wordt de meest efficiënte locatie gevonden. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een routebeschrijving tot aan de voordeur én een attachment voor in de elektronische agenda. youpsa.nl

Fietsersbond Routeplanner
De meest complete fietsrouteplanner van Nederland,
Actueler en gedetailleerder dan andere (digitale) fietskaarten omdat honderden vrijwilligers de kaarten en routes voortdurend actueel houden.Je kunt kiezen uit verschillende routetypes, zoals Makkelijk doorfietsen, Racefietsroute en Autoluwe route. Gratis beschikbaar op fietsersbond.nl, als mobiele website, en apps voor iOS en Android.

ANWB Onderweg
ANWB Onderweg is een gratis app met: verkeersinformatie (files, flitsers en werkzaamheden), routeplannen, openbaar vervoer reisinformatie, carpoolen, benzineprijzen, laadpalen, parkeertarieven en parkeergeld betalen. De app is beschikbaar voor Android, Windows en iPhones.

Filejeppen
De app Filejeppen geeft een overzichtelijk reisadvies dat jou het meest geschikte vervoersmiddel laat selecteren of je snel de dichtsbijzijnde parkeerplek toont. Reis je met de trein? Bij een gewijzigd spoor of vertraging onderweg krijg je een melding, zodat je met gemak in- of overstapt. En wanneer je een vaste route hebt, meldt Filejeppen je wanneer je van huis moet. Ook online te bezoeken op Fillejeppen.nl .

Google maps
Met Google Maps kun je zien waar je bent en je route plannen met auto, ov, fiets of te voet. Met gratis, gesproken turn-by-turn navigatie en live verkeersinformatie. maps.google.nl