Filters
Zoom in
Zoom uit
Info
Open kaart

Citymapper

De beste OV-verbinding binnen de Randstad

Maak jij vaak gebruik van het openbaar vervoer in de Randstad? Dan kan je niet om de handige app van Citymapper heen. Deze app, die beschikbaar is voor zowel Android als iPhone, helpt je bij het plannen van je reis via het openbaar vervoer. Maar waarom moet je dan juist Citymapper gebruiken, terwijl er zoveel alternatieven zijn? Wij maakten een opsomming voor je van een aantal unieke features van Citymapper.

  • Live updates tijdens storingen en stakingen. Niets is vervelender dan openbaar vervoer dat uitvalt. Met realtime informatievoorziening weet je daarom zeker dat jouw reisadvies ook echt te bereizen is. Strike Safe, noemen ze dat.
  • Snel naar huis en het werk. Met Citymapper kan je zowel je huis- als je werkadres invoeren. Met een druk op de knop geeft de reisplanner dan de meest efficiënte route aan naar deze bestemmingen.
  • Waar kan ik opstappen? Met de app zie je eenvoudig waar de dichtstbijzijnde haltes of stations zijn. En via GPS word je er zo naartoe geloodst. Simpeler wordt het niet.
  • Altijd in beweging. Moet je lopend naar de bushalte of ga je op de fiets naar het station? De app geeft aan hoe veel kilocalorieën je daarmee verbrandt.
  • Koppel computer en smartphone. Ook op de website (www.citymapper.com) kan je je reis plannen. Met een druk op de knop verstuur je die eenvoudig naar je smartphone. Dan kan je direct op stap met je reisadvies.

Met deze en slimme opties is Citymapper een stuk uitgebreider dan andere reisplanners. Jammer dat Citymapper niet in het hele land beschikbaar is, denk je waarschijnlijk. Maar dat heeft alles te maken met de filosofie van de ontwikkelaars. Die wilden namelijk geen app maken met een landelijke dekking, maar juist complexe plaatsen makkelijker bereisbaar maken. Dat is in ieder geval gelukt! Hier kan je de app downloaden voor Android als iPhone.