Filters
Zoom in
Zoom uit
Info
Open kaart

Auto delen

Op de kaart zie je eenvoudig waar er deelauto’s staan in jouw buurt. Er zijn verschillende aanbieders en systemen. Hier lichten we ze kort toe.

Gemeenten
Gemeenten kunnen autodelen versnellen. Elk jaar reikt Natuur & Milieu een prijs uit aan de gemeente die dit het beste doet. Wilt u meedingen naar de Autodeel award voor gemeenten 2017? Klik hier voor meer informatie en laat uw gegevens achter.

Deelauto’s in eigendom van een bedrijf
Met een abonnement kun je de auto’s tegen een vergoeding gebruiken. Voorbeelden zijn Greenwheels, ConnectCar en car2go. Ook een aantal BOVAG-vestigingen bieden deelauto’s aan. Na aanmelden ontvang je een pas of smartphone-app waarmee je de auto’s kunt reserveren en openen. Je moet van te voren aangeven hoe laat je de auto ophaalt en weer terugbrengt. Je betaalt een vergoeding per uur en per gereden km.

Deelauto’s in eigendom van particulieren
Meestal doen ze dit via een platform als SnappCar, MyWheels of WeGo. De tarieven voor het gebruik van een auto verschillen per auto. De eigenaren/aanbieders bepalen zelf de prijs. Een auto die je leent via SnappCar of MyWheels is all-risk verzekerd.

Je eigen auto verhuren aan anderen
Als je zelf een eigen auto hebt en deze wel af en toe wilt verhuren aan anderen, dan kan dat via SnappCar, MyWheels of WeGo. Lid worden hiervan is gratis. Een aantal belangrijke praktische zaken rond verzekeren en betalen zijn via het platform goed geregeld. Je betaalt een vergoeding elke keer dat je auto via het platform wordt verhuurd.

Geen eigen auto, maar toch verhuren? Als particulier kun je een private lease-auto afnemen bij DriveMoby die je via SnappCar, MyWheels en WeGo aan derden mag verhuren.

Samen met vrienden of bekenden een auto delen
Zelf samen met vrienden of bekenden een auto delen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Als je hiervoorkiest, is het belangrijk om goede afspraken te maken over gebruik, verdeling van kosten en de verzekering. Informatie over samen een auto gebruiken vind je op de website van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Ook kun je via WeGo. een systeem afnemen waarbij in de auto die je samen gaat gebruiken een kastje wordt geplaatst waardoor de auto eenvoudig is te gebruiken door alle deelnemers.

Een auto huren
Naast autodelen kun je natuurlijk ook kiezen voor het huren van een auto bij een autoverhuurbedrijf. Deze auto’s huur je meestal per dag. Veel autoverhuurbedrijven zijn aangesloten bij BOVAG. Op de kaart vind je ook BOVAG-bedrijven bij jou in de buurt.

Hertz

Hertz begon in 1918 in Chicago en is uitgegroeid tot een van de grootste autoverhuurbedrijven ter wereld. Je vindt bij Hertz een uitgebreide collectie huurauto’s, waaronder de ‘green collectie’.

0 Acties Lees verder »

Euromobil

Euromobil Nederland is de overkoepelende verhuurorganisatie van Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT en ŠKODA.

0 Acties Lees verder »

Avis

Avis is een internationaal opererend autoverhuurbedrijf met ongeveer 5.750 locaties in meer dan 165 landen.

0 Acties Lees verder »

Budget

Budget is een internationaal opererend autoverhuurbedrijf zo’n 3.150 locaties in meer dan 120 landen.

0 Acties Lees verder »

Enterprise

Enterprise is een internationaal opererend mobiliteitsbedrijf met vele locaties in 66 landen.

0 Acties Lees verder »

Bovag

Wil je een auto huren zonder verrassingen? Dat kan bij één van de BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven.

0 Acties Lees verder »

Europcar

U kunt bij Europcar terecht voor het huren of leasen van auto’s, zowel zakelijk als particulier.

0 Acties Lees verder »

Greenwheels

Iedereen die abonnee is kan gebruik maken van de Greenwheelsauto’s die op 1.700 locaties staan.

0 Acties Lees verder »

SnappCar

Bij SnappCar kun je jouw auto verhuren, of een auto van iemand anders huren

0 Acties Lees verder »

Autohopper

No-nonsense autoverhuurder met een focus op lokale vestigingen

0 Acties Lees verder »