Filters
Zoom in
Zoom uit
Info
Open kaart

Gemeenten Den Haag, Wageningen en Nijmegen genomineerd voor Autodeel Award

Natuur & Milieu organiseert de Autodeel Award voor gemeente met meeste versnelling in autodelen

De gemeentes Den Haag, Wageningen en Nijmegen zijn genomineerd voor de Autodeel Award 2016. Dit maakt Natuur & Milieu vandaag bekend. 29 gemeenten dongen mee naar de Autodeel Award. De gemeente die het autodelen het meest versnelt, wint de Award.

September 2016: winnaar bekend
Natuur & Milieu reikt de prijs uit, in samenwerking met CROW-KpVV en het Ministerie van I&M. De prijs aan de winnende gemeente wordt uitgereikt op 27 september 2016. Tegelijk met het bekendmaken van de winnaar publiceren de organisaties ook de nieuwe landelijke cijfers over autodelen.

Gas erop voor autodelen
‘Autodelen leidt tot schonere lucht, veiliger verkeer en meer ruimte voor groen, speelgelegenheid en fietsen. Bovendien bevordert het de sociale samenhang in de buurt. Winst op alle fronten dus. We dagen gemeenten daarom uit om vol op het gas voor autodelen te gaan,’ aldus Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur & Milieu. Autodelers maken 43% minder gebruik van de auto en meer van de fiets en OV.

Explosieve stijging autodelen
Met de Autodeel Award daagt Natuur & Milieu de gemeenten een jaar lang uit om aan de slag te gaan met autodelen. Want autodelen stijgt explosief, blijkt uit alle recente onderzoeken. Toch is maar een derde van de gemeenten op een of andere wijze actief met autodelen.

Actieve ondersteuning
Natuur & Milieu ondersteunt de gemeenten actief met workshops, kennis en inspirerende praktijkvoorbeelden. Centraal staan vragen als: hoe pas je je parkeerbeleid aan? Hoe kan de gemeente lokale initiatieven stimuleren? Kan de gemeente ook zelf gebruik maken van deelauto’s?

Eerste workshop over parkeerbeleid en autodelen
Op dinsdag 23 juni 2015 was de eerste workshop over het thema ‘parkeerbeleid en autodelen’. De aanwezige gemeenten kregen presentaties te horen van Greenwheels, CROW-KpVV en Rijkswaterstaat.

Bovendien heeft Natuur & Milieu in samenwerking met Greenwheels en CROW-KpVV een factsheet ‘parkeerbeleid en autodelen’ ontwikkeld. Dat is bedoeld voor gemeenten om gelijk mee aan de slag te gaan, of om inspiratie uit te putten. Benieuwd naar de inhoud van de presentaties en de factsheet? Klik dan hier.

Uitreiking 27 september 2016
Op 27 september wordt de Autodeel Award uitgereikt aan de gemeente die de grootste versnelling heeft gemaakt op het gebied van autodelen. Deelnemende gemeenten: ’s Hertogenbosch, Amstelveen, Delft, Zaanstad, Terschelling, Ameland, Heerhugowaard, Alphen aan den Rijn, Wageningen, Enschede, Breda, Utrecht, Amsterdam, Almere, Haarlemmermeer, Oostzaan, Maassluis, Nijmegen, Overbetuwe, Den Haag, Waterland, Rijswijk, Leiden, Sittard-Geleen, Zeist, Dongeradeel, Zwolle, Bunnik en Eersel.